Log på

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Selvhjælp

Sorggruppe

  • Sorggruppe – mennesker der mistet nærtstående pårørende - igangsætter: Nia Tvednia tved

 

Efter et dødsfald vil de fleste opleve at føle sorg. Sorg er ikke en sygdom, men en helt normal følelsesmæssig proces, der sættes i gang af et tab.

Verden kan ramle sammen, hvis ens ægtefælle, samlever eller anden nærmeste pårørende dør. Og det kan være meget svært at tro på, at man kan få et godt og normalt liv igen.

En selvhjælpsgruppe kan mindske følelsen af ensomhed og det er for mange en støtte at høre, hvordan andre har tacklet sorgen.

  

Hvad er en selvhjælpsgruppe?

En selvhjælpsgruppe er en gruppe bestående af ca. fem til otte personer, der mødes omkring det samme problem. I en selvhjælpsgruppe er der mulighed for at tale med andre, der har samme udfordringer som en selv, og der er rum og plads til at dele de inderste tanker med andre - de ting, der fylder meget i hverdagen. Og det er helt anonymt og gratis at deltage.

En selvhjælpsgruppe er selvkørende, men sættes i gang af en igangsætter, som deltager i gruppen de første gange, og som så støtter gruppen efter behov. Alle er underlagt tavshedspligt, således at man kan føle sig tryg ved at tale om alt.

Grupperne mødes hver 14. dag.

Hvis du synes, at ovenstående er noget for dig, eller du har spørgsmål, er du meget velkommen til at kontakte Rødovre Frivilligcenter.