Log på

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Dansk Indisk Forening (DIF)

Målgruppe: Venner af Danmark/Indien.  Danskere gift med Indier. Adoptivbørn fra Indien. Forskere i Indisk historie og/eller religion, folk med interesse for dagliglivet i Indien. Interesse for Indisk musik, dans, mad, religion samt historie.  

Formål/aktivitet: DIF afholder arrangementer, det største er lysfesten DIWALI. Arrangementer med Indiske musikere fra Indien, dansere fra Indien.  Det overordnede formål med arrangementer, er at skabe bedre og tættere forbindelse til vore medlemmer, danskere med interesse for Indien, danskere gift med indere samt indere som arbejder i store danske virksomheder, m v.

DIF blev grundlagt i 1948 i København. Etableringen var en naturlig følge af, at Indien året før var blevet en selvstændig stat med deraf fornyet interesse for landet og dets kultur.

Blandt foreningens stiftere var indologen professor P. Tuxen, cand.phil. professor W. Clemmensen og forretningsmanden Victor B. Strand (Toms)

Fra starten havde DIF den tosidede målsætning at virke for samarbejde og samkvem mellem Danmark og Indien - kulturelt såvel som handelsmæssigt og økonomisk. Med tiden er foreningens hovedinteresse blevet til udviklings samarbejde.

DIF har et samarbejde med Dansk - Indisk Børnehjælp, som har et børnehjem i Sydindien.

Nøgleordet er foruden venskab, at skabe forståelse for hinanden og gensidig inspiration og respekt.

Adresse

  • 2860 Søborg Valdemars Allé 45, st. th

Kontakt

  • Lizzie Schreiber Singh
  • E-mail: Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
  • Telefon nr: 38 28 05 83