Log på

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Viden Om

Fundraising

For de fleste foreninger er det en konstant kamp at få økonomien til at slå til - eller at opnå finansiering til nye tiltag.

Der er mange måder at skaffe midler ud over medlemskontingenterne. Nogle afholder loppemarkeder, bankospil, sponsorløb eller andre arrangementer, mens andre sælger lodsedler, kalendere eller andre småartikler. Endnu andre har sponsoraftaler med virksomheder eller får tilskud fra kommunale og statslige puljer eller private fonde.

Det er vigtigt at tænke bredt, når I overvejer, hvordan I vil finansiere jeres organisation, projekter og aktiviteter – og at sprede jeres indtægtskilder på flere for at mindske sårbarheden.

Center for frivilligt socialt arbejde har udgivet en pjece med inspiration til fundraising. I finder folderen på deres hjemmeside eller ved at besøge os i Rødovre Frivilligcenter.

Hvis din forening har brug for rådgivning i forbindelse med fundraising er I meget velkommne til at kontakte os. Vi tager gerne en samtale med jer, for at finde ud af den bedste løsning for lige præcis jeres forening.

 

Kommunale- og statslige puljer og fonde

For nogle foreninger vil det være relevant at søge støtte fra puljer og fonde. Der findes puljer og fonde der kun er relevante for større foreningen, men der findes også fonde der kan være relevante for mindre foreninger.

Statslige og kommunale puljer.

På Børne- og Socialministeriets hjemmeside kan du se en oversigt over aktuelle puljer. Disse puljer har typisk kun åbent for ansøgning en gang om året.

Rødovre kommune uddeler støtte til frivilligt socialt arbejde efter §18 og §79 i Lov om social service. Der er deadline for ansøgningerne to gange årligt, 1. april og 1. oktober. Læs mere på Rødovre Kommunes hjemmeside.

Fonde og legater

Der kan også søges om økonomisk støtte via fonde og legater, til diverse udgifter som f.eks fundraising og foreningsaktiviteter, på Legatbogen. Legatbogen er et gratis register over alle fonde og legater i Danmark. Legatbogen finder du her Legatbogen

Derudover kan det være en god ide at holde øje med lokalblade m.m. da mere lokale fonde kan finde på at annoncere der.

 

Søger du gratis tilgængelige artikler om fundraising, så prøv at klikke forbi www.fundraising.how. Fundraising.how har siden 2014 rådgivet foreninger, virksomheder osv. om søgning af legater og fonde.