Log på

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Viden Om

Generalforsamling

Når du skal afholde generalforsamling er der et par ting du skal have styr på.

Foreningens vedtægter

Den vigtigste kilde til generalforsamlingen er foreningen vedtægter. Der vil typisk i vedtægterne stå hvor ofte der skal indkaldes til generalforsamling, hvor langt varsel der skal gives og hvordan indkaldelsen skal ske. Der vil ofte også være informationer om hvilke punkter der som minimum skal være i dagsordenen, hvem der kan stemme, hvem der skal vælges m.m.

Hvis ikke den information er at finde i jeres vedtægter, kan det være en god ide at se på vedtægterne igen. Center for frivilligt socialt arbejde har lavet en pjece om foreningsvedtægter, som du kan læse her. Frivillige sociale foreninger i Rødovre er også meget velkommende til at kontakte Rødovre Frivilligcenter for at få rådgivning.

Valg af dirigent

Valget af dirigent til en generalforsamling, kan være meget vigtigt for hvordan generalforsamlingen forløber. Center for frivilligt socialt arbejde har udarbejdet en pjece, som er målrettet dirigenter på generalforsamlinger. Du kan finde pjecen på deres hjemmeside.

Stiftende generalforsamling m.m.

Hvis du afholder den første generalforsamling i en forening, afholdes den stort set på samme måde som de efterfølgende. Du kan finde mere information om den stiftende generalforsamling (og meget andet om foreninger) på denne hjemmeside.